Ordet i bilden

Korsets kraft – ljuset

”Sedan talade Jesus till dem och sa: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig behöver inte vandra i mörkret utan har livets ljus.””

Jesus gick från döden in i livet. Den resan gjorde han genom korsdöden. Vi är kallade att följa honom. Vart? In i ljuset? För mig är mörker färgen svart och ljuset färgen gult/ gulvitt. En svart färg blir väldigt lätt grå så fort lite ljus färg tillsätts, men den kan aldrig bli gul. Det är en skarp kontrast mellan de här två färgerna. Det är lätt att blanda in lite ljus i det mörka och tycka att ett rum lyser upp. Titta bara på heminredningstrenden som vittnar om gråskalan i allt. Vi ser sällan ett skarpt gult rum. Det skulle sticka i våra ögon och vi skulle inte trivas i det. Jag funderar mycket över det. Är det därför vi gömmer oss för Gud så ofta? 

Att vandra i livets ljus bländar på samma sätt som om vi skulle ställa oss och titta in i solen. Var det därför Paulus blev förblindad? Är det därför vi viker undan tills det oundvikliga slår emot oss? 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *