Ordet i bilden

Korsets kraft – uppståndelsen

Precis innan Jesus dör berättar han så mycket för dem, fullt medveten om att de inte förstår mycket av det han säger. Han vet att de inte kan förstå med mer än att han uppstår. Det han vet är att de kommer att komma ihåg vad han sade. ”Det är så mycket jag vill säga er men ni kan inte ta emot det nu. Men när han kommer, sanningens Ande, ska han vägleda er i hela sanningen. Han ska inte tala av sig själv utan bara berätta det han hör och låta er veta vad som kommer att hända i framtiden.”, säger han och Johannes kommer ihåg, skriver ner och idag kan vi läsa det. 

Paulus skriver sedan till församlingen i Kolosse ”Ni uppstod alltså tillsammans med Kristus. Sträva då efter det som finns där uppe, där Kristus sitter på Guds högra sida. Låt era tankar vara inriktade på det som finns där uppe, och inte på det som finns här på jorden. Ni har ju dött och ert liv är dolt med Kristus i Gud.” Det här är ett helt perspektiv. Han säger att istället för att titta upp så ska vi sitta bredvid Kristus och titta ner. Det är stor skillnad mellan det att jag låter min blick glida över en blomsteräng mot att jag lägger mig ner på marken och ser upp genom samma blomsteräng. Tänk om Paulus egentligen säger ”Se på världen genom det Jesus gjorde på korset”…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *