Ordet i bilden

Svaret ligger i betraktarens öga 1

Ritandet har varit som att öppna upp en hemlig dagbok. Med tecknandet har mitt liv blivit synligt, inte bara för andra utan även för mig. Jag har sett hur jag mår, vad som hänt mig och vad som påverkat mig. Först producerade jag bara en hel massa teckningar. Jag såg och ritade, såg och ritade mer. De två senaste åren har jag betraktat och sakta börjat ta in och kunna se sammanhang. 

När jag hade tecknat olika situationer och händelser kom jag fram till att jag kanske skulle försöka mig på att teckna mig fram till frågor jag brottats med sedan jag blev kristen. Det har varit så tydligt för mig att andra troende har förstått det som aldrig gått ihop för mig. En sak handlar om lagen och nåden. 

Vad var mitt utgångsläge? 

”då ni levde på den nuvarande världens vis. Ni följde härskaren över luftens rike, den andemakt som nu verkar i olydnadens människor. På det sättet levde vi allihop förut. Vi följde våra mänskliga impulser och lät kroppens begär och våra egna tankar styra oss. Av naturen var vi vredens barn, precis som alla andra.”

Efesierbrevet 2:2-3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *