Ordet i bilden

Svaret ligger i betraktarens öga 5

Det är omöjligt för mig att intellektuellt förstå det Paulus säger i orden ”Det är den hemlighet som har legat dold genom tidsåldrar och generationer men nu uppenbarats för hans heliga. Han har låtit dem förstå sin rika och härliga hemlighet bland hedningarna: att Kristus finns i er, härlighetens hopp.”. Jag inser det. Mitt hjärta längtar efter det så det värker. 

Det skulle vara grymt av Gud att lämna mig/ oss med de här orden utan att låta oss förstå. Med förstå så blir det lätt en fråga om det intellektuella. Alldeles för många år från dagen jag förstod att Jesus var sanningen fick jag helt enkelt sluta försöka att kunskapsmässigt få tag i hemligheten. Jag kan bara ge det jag har. Vet jag inte hemligheten kan jag inte berätta den. Det är verkligen ingen idé att jag försöker gissa. 

När jag gjorde de här fem teckningarna var jag inne i en annan värld. När jag tittade på dem och försökte förklara blev de tomma, när jag äntligen stillar mitt inre och bara betraktar dem så ser jag hemligheten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *